Thomas Espevik blir ny redaktør i BLA

Forfatter og journalist, Thomas Espevik, blir ny redaktør i Bokvennen Litterær Avis. 

Espevik overtar redaktørstafettpinnen etter Brynjulf Jung Tjønn fra 1. september og vil, sammen med mangeårige redaktør, Gabriel M. V. Moro, være involvert for fullt fra Oktober-nummeret av månedsavisen. 

– Thomas Espevik har et spesielt blikk for det aktuelle bokstoffet, det har han vist gjennom tiden han har vært i NRK, sier Gabriel M. V. Moro om sin nye medredakør.

– Samtidig er han en som vil og får til mye. Han vil utvilsomt være viktig for BLAs utvikling videre som månedsavis, legger Moro til. 

Thomas Espevik har bakgrunn fra Westerdals og Forfatterstudiet i Tromsø og har tidligere erfaring fra litteraturtidsskriftet Kamilla, som han grunnla sammen med to venner i 2013. De siste to årene har Espevik jobbet som journalist i NRK med fagansvar for litteraturdekningen på nett. Høsten 2017 er han også aktuell som skjønnlitterær debutant med romanen Hva ville Johannes gjort? som utgis på Flamme forlag. 

Da første nummer av BLA kom ut våren 2016 var det Espevik som anmeldte det for NRK. «Den største kvaliteten i BLA, er viljen til å se bredt og dypt. [...] Gode tekster tar tid å skrive. Den tiden håper jeg BLA har.» skrev Espevik da. Siden mener han redaktørene har gjort en forbilledlig jobb.

– Jeg er imponert over at Gabriel og Brynjulf har klart å lage en såpass seriøs og kvalitetsbevisst avis, uten at den fremstår som elitistisk. Det er bare synd at stoffet foreløpig ikke har nådd bedre ut. Jeg håper at enda flere kan få øynene opp for denne unike avisen fremover!

Espevik lover fordypning og opplysning i Bokvennen Litterær Avis fremover.
– Det er både plass og behov for en avis hvor litteraturen blir grundig vurdert. Det får leserne i BLA, forhåpentligvis sammen med lekenhet og formidlingsglede.