Eduardo Halfon og Rita Indiana på Litteraturhuset!

13–16. September setter Litteraturhuset fokus på mellomamerikansk og karibisk litteratur med arrangementet «Blomstring i bakgården». Med litterære samtaler, forfattermøter og foredrag belyser Litteraturhuset en litteratur som er i ferd med å vokse seg ut av skyggen av den nordamerikanske. I den anledning kommer Eduardo Halfon til Norge og deltar på hele tre (!) arrangement:

 <!--break-->
14. september kl. 19.30: «Å finne en sigøyner». Eduardo Halfon i samtale med Mattis Øybø om sitt forfatterskap.

15. september kl. 19.30: «Blomsting i bakgården». Eduardo Halfon og Marlon James i samtale med Ane Farsethås om språk, identitet, historie og litteratur fra Mellom-Amerika og Karibia.
 
16. september kl. 18.00: «Tett på Cortázar». Eduardo Halfon om sin litterære ledestjerne Julio Cortázar.

 

Disse arrangementene er en god anledning til å få en innføring i Halfons mangfoldige forfatterskap. Halfon kom ut for første gang på norsk i januar i år med Den polske bokseren, oversatt av Signe Prøis. Boken fikk god mottagelse her til lands, og høstet blant annet terningkast seks i Stavanger Aftenblad. I anmeldelsen beskriver Steinar Sivertsen romanen som «vital, gåtefull og medrivende diktning». I disse dager slippes Halfons andre roman omsatt til norsk Sorg, også denne gangen oversatt av Prøis.
 
Rita Indiana, fra Den dominikanske republikk skulle i utgangspunktet også gjestet dagene, men ble dessverre forhindret fra å komme. Men hun er ikke glemt av den grunn! «Et forfatterskap så særegent at det bare må løftes fram» skriver Litteraturhuset på sine nettsider. 15. September kl. 18.00 møtes Indianas oversetter Signe Prøis, Janneken Øverland og Askild Matre Aasarød for å diskutere hennes forfatterskap.
I september er Indiana aktuell med den norske oversettelsen av sitt internasjonale gjennombrudd, Papi. Romanen er oversatt av Signe Prøis, som også oversatte Indianas første bok på norsk, Tjenestepiken til Omicunlé, som utkom i 2017.
 
Det er med andre ord mange gode grunner til å glede seg i september!
 
Alle arrangementene på «Blomstring i bakgården» er gratis.
Fullt program for dagene finner du her