En ulykkelig kjærlighet

Forfatter: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2008
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
152
ISBN: 
9788274881648
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Sverre Dahl
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

Friedrich har møtt Sibylle – en ung, vakker skuespillerinne og femme fatale. Omsvermet av ikke mindre enn fem menn spiller hun seg ut i et av den tyske mellom­krigstidens kabaretmiljøer, Friedrich er som besatt; som en søvngjenger famler ingeniørstudenten seg frem blant ulovlige innvandrere, kunstnere og demimonde, hele tiden med ett mål for øye: å påkalle den elskede Sibylles oppmerksomhet. Ha må ha henne! 

«Jeg så Sibylle foran meg, mitt sanne vesen samlet seg fullstendig i blikket, jeg så på henne, så over luen som var en damehatt, og over krøllene ved halsen, så over dette og så skikkelsen og ansiktet hennes, så hendene, og hadde jeg kunnet tenke i dette øyeblikket, da hadde jeg tenkt, Gud ser på hjertet, og jeg visste alt og ingenting, det som skjedde senere, overrasket meg i grunnen ikke, jeg visste: Jeg er forelsket, jeg elsker henne!»

Wolfgang Koeppens debutroman ble straks en internasjonal suksess da den utkom i 1934. Med sine sterke erotiske undertoner virket den provoserende på sin samtid. Bare to år etter utgivelsen ble den bannlyst av nazistene. Oversatt av Sverre Dahl.