Din sønn, Huckleberry Finn

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
492
ISBN: 
9788274884809
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
pilot to gunner

«Jeg leste et sted at livet er som om å seile nedover ei elv. Men vi skal uansett seile både oppover og nedover, så denne sammenligning er ikke ment for oss. Man kan ikke seile oppover livet sitt, gjort er gjort, spist er spist, som Gammer’n sier. Så ved å seile på en elv er man friere enn i livet. Å seile er bedre enn å leve, hvis du spør meg.»

Langs elva Sava seiler fortelleren avgårde på jakt etter friheten. Samtidig prøver han å finne svar, huske gårsdagen og finne en forsvunnet far. Men hele tiden må han flykte fra kravene på land, fra politiet, og fra ultranasjonalistene på øya Ada Huja. 

Din sønn, Huckleberry Finn er en roadmovie til vanns om vennskap, druknede hunder, verdens vakreste servitrise, om dop og hjemløshet – og om å bli kjent med sin far før det er for sent.

 

Om En bedre slutt (Bokvennen 2013)

«På eit slentrande og svært velformulert vis utforskar forfattaren klassiske spørsmål omkring fridom og ansvar, kjærleik og sex, slektskapsband og ideologiske villfaringar utan å gjere særleg nummer av det. Han utleverer hovudpersonen sin utan å fordømme han, og han gir til beste ei god historie om ein mann som er rik på opplevingar men fattig på stabilitet, faste inntekter, karriereplanar – og nære venskap.

Dette er ikkje ei bok om Balkan eller om å kome til Noreg som flyktning, det er ikkje ei bok om krig og om traumer og flyktningemottak og om kor vanskeleg det er å forstå det nye landet og det nye språket. Deler av dette ligg kanskje som eit bakteppe, men romanen er historia om dette eine individet som krotar ned historia si i ei kladdebok og som neppe har ambisjonar om å representere flyktningar frå Balkan eller noko som helst anna enn seg sjølv.

Han liknar meir på rastlause og grenselause karakterar i annan samtidslitteratur, som hjå Anne Oterholm eller Trude Marstein, karakterar som tek trekk i tida eitt hakk lenger og syner kva vi er på randa av. En bedre slutt er rett og slett ein europeisk samtidsroman det er verdt å merke seg.» Marta Norheim, NRK P2

Om Din sønn, Huckleberry Finn (Bokvennen 2015)

«Ambisjonen til Bekim Sejranović er imponerende. Riktig fine registreringer av livets små og litt større tildragelser drysses ut underveis, i denne underholdende, utleverende, [...] seilasen på livets elv.» Anne Cathrine Straume, NRK