Europeana - samtale med Patrik Ouředník

Mannen bak boksuksessen Europeana, som nå er oversatt til 29 språk, kommer til Oslo i september for å snakke om boken – om dagens og det 20. århundrets Europa.
I kjølvannet av migrasjon, terrorisme, Brexit og fremveksten av høyrepopulistiske og høyre­ radikale bevegelser opplever mange at hovedlinjene i den store europeiske etterkrigsidenti­teten – liberale verdier, europeisk integrasjon og en kombinasjon av økonomisk åpenhet og velferdsstat – utfordres både av nye utviklingstrekk og av tankegods fra vår egen fortid. Går vi igjen mot et mer lukket og innadvendt Europa? Hva kan det 20.århundres speil fortelle oss? Og hvordan ser denne virkeligheten ut for en forfatter som står med ett ben i øst og ett i vest, som tsjekkiskspråklig forfatter omgitt av fransk språk og samfunnsliv?

Europeana regnes som tsjekkisk samtidslitteraturs mest oppsiktsvekkende og spennende verk, og er blitt den mest oversatte boken i landet de siste tiårene. For sitt forfatterskap mottok Patrik Ouředník i 2014 Tsjekkisk stats litteraturpris, landets høyste litterære utmerkelse.  

Møt Patrik Ouředník og hans oversetter Kristin Kilsti i samtale om politisk, språklig og litterær identitet i Europa!

 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Dato: 
Tirsdag, 13. september 2016 - 16:00
Sted: 
Tronsmo bokhandel